Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Масове отруєння в дитсадку на Хмельниччині: госпіталізовано 26 дітей і 5 дорослих

  • 06.10.2018, 18:15
  • 859

Кількість госпіталізованих внаслідок отруєння у дитячому садочку на Хмельниччині зросла до 31, зокрема, 26 дітей віком 3−6 років.

Про це повідомляє Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України. У повідомленні йдеться, що госпіталізовані також три вихователя, один помічник вихователя, а також 19-річний чоловік, який контактував з працівниками дошкільного закладу. Всі діти є вихованцями ясла-садка комбінованого типу № 6 «Райдуга» м. Нетішин (групи: №№ 3,7,8,9,10,12).

Основні клінічні прояви в отруєних: підвищення температури до 38−40 градусів, нудота, блювота, пронос, загальна слабкість, болі в животі (наявність симптомів гострої кишкової інфекції). Для встановлення джерела збудника інфекції, механізмів та шляхів передачі, а також для локалізації спалаху кишкових інфекцій фахівцями Хмельницького лабораторного центру проводиться епідеміологічне розслідування та комплекс протиепідемічних заходів.

В приміщеннях дошкільного закладу проведена заключна дезінфекція. З метою виявлення носіїв проведено раптове обстеження 6 працівників харчоблоку, 11 вихователів та помічників вихователів груп та одного працівника пральні на наявність збудників патогенного стафілококу та патогенних кишкових інфекцій. Встановлено медичне спостереження за контактними дітьми та дорослими. З працівниками проведено бесіди щодо профілактики кишкових інфекцій.

Під час проведення епідеміологічного розслідування 5 жовтня року вірусологічною лабораторією ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» досліджено на наявність антигену ротавірусу пробу питної водопровідної води з харчоблоку та 8 проб випорожнень від дітей, що захворіли, (антиген ротавірусу не виявлений).

Результати бактеріологічних досліджень проб харчових продуктів, проб питної води та змивів з об’єктів навколишнього середовища дошкільного закладу, відібраних з метою виявлення патогенної мікрофлори (зокрема, наявність сальмонел), будуть отримані 8−9 жовтня поточного року.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей та дорослих в одному з дошкільних закладів міста Нетішин.

Схожі новини