Передплата 2024 «Добра кухня»

Уляна Супрун розповіла про корисні властивості малини при застуді

  • 06.10.2018, 11:57
  • 649

Наскільки правильно вважати чай з малиною хорошим засобом лікування і профілактики застуди? Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун поділилася рекомендаціями на цю тему.

В. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці в Facebook про те, як найефективніше боротися з застудою.

З цією метою лікар порекомендувала поживну їжу, медикаменти, які знижують температуру (парацетамол або ібупрофен), а також тепле пиття, в тому числі і з малиною. Що стосується аптечних противірусних або імуномодулюючих препаратів, то їх дієвість, за словами Супрун, «не є клінічно доведеною».

Малина, що містить в своєму складі ацетилсаліцилову кислоту, може допомагати зменшувати прояви лихоманки і запалення. У той же час, зауважила Уляна Супрун, складно визначити, скільки саме потрібно вжити малини, щоб досягти потрібного результату.

«Чай з малиною не панацея. Бактеріальну інфекцію дихальних шляхів потрібно лікувати антибіотиками, а не тільки гарячим чаєм. Малина — виключно допоміжний засіб і не може замінити препарати, рекомендовані лікарем», — постулювала експерт.

Речовини-флавоноїди і вітамін С в складі малини є прекрасним засобом підтримки для імунної системи і цим допомагають боротися із застудою. Але при температурі нижче 38 градусів не варто кидатися до малини як до засобу проти спека, — таку температуру не потрібно збивати взагалі. Це лише знак імунної реакції організму на інфекцію, пояснила Супрун.

Схожі новини