Передплата 2024 «Добрий господар»

Топ 10 фруктів і ягід, що допоможуть схуднути

  • 06.10.2018, 09:15
  • 2 984

Фрукти та ягоди, вживання яких сприяє зниженню ваги.

При нинішньому повсюдному захопленні низьковуглеводними дієтами, багато хто вирішує виключити фрукти та ягоди зі свого раціону, думаючи, що цукор і вуглеводи завадять досягти заповітної мети — знизити вагу. Є, звичайно, і фрукти, і ягоди, яких дійсно варто уникати через високий вміст глюкози, але є і такі, що навпаки сприяють зниженню ваги за рахунок своєї волокнистості.

Волокна містять поживні речовини, які дозволяють відчувати себе ситими і задоволеним, але при цьому людина вживає меншу кількість калорій.

Видання nv.ua зібрало 10 фруктів і ягід, які легко вгамують голод, і принесуть подвійне задоволення — вам буде смачно, і ви схуднете.

Яблука

Солодкі, смачні яблука містять багато клітковини, споживаючи їх ви не будете відчувати голод між прийомами їжі, а рівень цукру в крові буде стабільним. Після занять фітнесом дуже корисно з'їсти пів яблука, додавши до нього арахісове масло, білок, що містить масло, є відмінним будівельним матеріалом і допоможе відновити м'язи після тренування.

Апельсини

Апельсини багаті не тільки на клітковину, а й воду. Всього лише один з'їдений апельсин наповнить організм рідиною та вгамуває голод. А ще апельсин відмінний природний енергетик.

Малина

У малині найвищий вміст волокон серед фруктів — 9 грам на чашку. А ще малина просто смачна — в загальному це ідеальна ягода.

Грейпфрут

Грейпфрут містить нарингін, з'єднання, що згідно з дослідженнями, допомагає знизити рівень цукру в крові і сприяє зменьшенню ваги. Грейпфрут, запечений із медом — відмінний початок дня.

Мускатна диня

У таких сортах динь, як зимова і мускатна, багато клітковини і низький рівень вмісту цукру, хоча здається, що все навпаки — вони ж солодкі. Спробуйте поснідати мускатною динею з грецьким йогуртом.

Груша

Одна середня груша містить близько 20% від щоденно необхідного обсягу клітковини, це робить її здоровою і поживною закускою. Спробуйте зробити з груші пюре, якщо не дуже подобається її гризти.

Насіння гранату

Як і багато інших фруктів в цьому списку, соковите насіння гранату насправді досить волокнисте і багате на вітаміни. Гранатовий сік, звичайно, смачніший, не доводиться розкушувати кісточки, але все-таки ягоди завдяки волокнам корисніші. Додавайте насіння граната в салати, вони здорово освіжать смак.

Персик

Незважаючи на те, що персики на смак солодкі, вміст цукру в них досить низький. Так що не відмовляйте собі в задоволенні, їжте персики.

Вишня

Вишня багата на клітковину і при цьому має дуже низький глікемічний індекс, тому різке підвищення цукру в крові просто виключено. Йогурт з вишнями вранці — що може бути прекрасніше ?!

Чорниця

Чорниця сповнена антиоксидантами, вона допомагає при серцево-судинних захворюваннях і зміцненює зір, а останні дослідження показали, що ще і сприяє спалюванню жиру.

Схожі новини