Передплата 2024 «Добра кухня»

Погрози «зробити овочем» та примусове годування: адвокат Сенцова Дмитро Дінзе розповів, чому режисер припинив голодування

  • 06.10.2018, 08:32
  • 590

Адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що український політв’язень Олег Сенцов припинив голодування, адже з нього погрожували «зробити овоч» і обіцяли примусове годування.

Про це адвокат розповів в інтерв’ю Медузі.

«Йому дали час подумати. Якщо він не вийде з голодування від завтрашнього дня, то буде здійснено примусове годування — його вивезуть до реанімації, там прикують до ліжка, вставлять трубку і будуть примусово годувати», — заявив Дінзе.

Він додав, що з Сенцова також обіцяли зробити овоч — «це він буде просто тупо лежати на ліжку з трубкою в носі або в роті».

Адвокат зазначив, що Європейський суд з прав людини, коли втрутився в голодування Олега Сенцова, вказав російській стороні, що примусове годування прирівнюється до тортур — і застеріг від цього. «Але хіба колись російську сторону щось зупиняло, якщо вони захочуть щось зробити?», — підкреслив Дінзе.

Сенцов хотів продовжувати голодування. За словами адвоката, якби політв'язню не пригрозили примусовим годуванням, фізичною силою і тим, що з нього будуть робити овоч, він би не закінчив його.

Олег Сенцов припинить голодування від суботи, 6 жовтня. Про це він написав у листі, переданому через Дмитра Дінзе.

Схожі новини