Передплата 2024 «Добрий господар»

Моя думка не враховується: Сенцов заявив про початок примусового годування

  • 05.10.2018, 19:12
  • 597

Щодо українського політв’язня Олега Сенцова буде застосовано примусове годування з 6 жовтня.

Про це йдеться в листі самого Сенцова, яке він надав адвокатові Дмитру Дінзе, передає «Настоящее время».

«У зв'язку з критичним станом мого здоров'я, а також патологічними змінами, які почались у внутрішніх органах, найближчим часом до мене заплановано застосування примусового харчування. Моя думка при цьому вже не враховується — нібито я вже не в змозі адекватно оцінювати рівень здоров'я і небезпеки, що йому загрожують. Насильницьке годування буде проводитися в рамках реанімаційних заходів щодо порятунку життя пацієнта. У даних умовах я змушений припинити своє голодування із завтрашнього числа, тобто з 06.10.18 р», — написав Сенцов.

Він попросив вибачення у тих, кого підвів.

«145 днів боротьби, мінус 20 кг ваги, плюс підірваний організм, але мета так і не досягнута. Я вдячний всім, хто підтримував мене і прошу вибачення у тих, кого я підвів… Слава Україні!», — написав він.

Нагадаємо, сьогодні російські ЗМІ з посиланням на заступника директора Федеральної служби виконання покарань РФ (ФСВП) Валерія Максименка повідомляли, що Сенцов припинив голодування і дієтологи Москви розробили для нього спеціальну дієту для виведення його з голодування. Однак офіційного підтвердження інформація українська сторона не отримувала.

Правозахисник висловила підозру, що причини припинення голодування Сенцовим можуть бути поганими.

Згодом російська сторона офіційно повідомила про заяву Сенцова, проте причини не назвала.

Схожі новини