Передплата 2024 «Добрий господар»

Правозахисник підозрює, що причини припинення голодування Сенцовим можуть бути поганими

  • 05.10.2018, 13:55
  • 774

Інформація про припинення голодування українським кінорежисером Олегом Сенцовим, якого незаконно засудили у Росії, перевіряється.

Про це повідомили в Секретаріаті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, інформує «24 канал».

Водночас російська правозахисниця Тетяна Щур, яка займалася справою незаконно ув’язненого Олега Сенцова в 2015 році, повідомила, що також поки не має підтвердження.

«Тільки що дізналася, чекаємо новин від адвоката. Не поспішайте. Але це гарна новина. Хоча причини припинення голодування Олегом Сенцовим можуть бути поганими. Чекаємо»,
— відповіла Тетяна Щур 24 каналу.

Водночас, як заявив глава Ради з прав людини при президенті Р Ф Михайло Федотов, Олег Сенцов написав заяву про припинення голодування в присутності адвокатів, повідомляє «Інтерфакс».

«Керівництво ФСВП мене вранці поінформувало про те, що Олег Сенцов написав заяву про припинення голодування. Він цю заяву написав у присутності своїх адвокатів», — сказав Федотов.
Він також заявив, що тепер російські лікарі, які «підтримували здоров'я Сенцова під час багатомісячного голодування, допоможуть йому в процесі виходу з нього».

Водночас кореспондент «Нової газети» Антон Наумлюк повідомив у Facebook, що підтвердження про припинення голодування Сенцова немає.

«Підтвердження того, що Сенцов припинив голодування немає. Начальник колонії в Лабитнангі нічого про це не знає, адвокат Дмитро Дінзе зараз у Сенцова», — написав він.

Окрім цього Міністерство закордонних справ України та Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова звернулися до російської сторони з вимогою надати інформацію про стан здоров'я засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

«МЗС України, уповноважений з прав людини відправили в РФ запит негайно надати офіційну інформацію про стан здоров'я громадянина України Олега Сенцова», — написала віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Геращенко також зазначила, що українська сторона очікує інформацію про Сенцової від його адвоката, який «єдиний має можливість хоч зрідка бачити Олега, і з яким в МЗС України підписано офіційну угоду про надання правової допомоги політв'язню Сенцову».

Як писав «ВЗ», сьогодні, 5 жовтня російські ЗМІ повідомили з посиланням на слова заступника директора Федеральної служби виконання покарань Росії Валерія Максименко, що Сенцов припинив голодування.

Схожі новини