Передплата 2024 «Добра кухня»

Індонезія припинила купувати у Росії винищувачі Су-35

  • 05.10.2018, 09:03
  • 566

Індонезія відкладає купівлю російських винищувачів Су-35 через санкції, які можуть бути накладені на країну за співпрацю з «Рособоронекспортом».

Про це пише «Українська правда» із посиланням на «Коммерсантъ».

Обмежувальні заходи, які США готові ввести в рамках закону «Про протидію противникам США за допомогою санкцій» (CAATSA), позначилися на строках поставок Індонезії російських винищувачів Су-35.

Як зазначає видання, в Джакарті очікували надходження першої партії з 11 машин вже в жовтні, але США так і не дали Індонезії гарантій не застосовувати обмежувальні заходи.

Про складнощі, що виникли з реалізацією індонезійського контракту, розповіли два топ-менеджера підприємств російської оборонної промисловості і підтвердило джерело, близьке до апарату уряду.

За їх словами, договір на поставку 11 винищувачів Су-35 зберіг свою юридичну силу, але його реалізація буде відстрочена. Це пов'язано з санкціями CAATSA, які можуть бути накладені за співпрацю з «Рособоронекспортом» як на Індонезію, так і на контрагентів спецекспортера російських озброєнь.

«Ситуація неприємна, але ніяк не критична. Ми в постійному контакті з нашими індонезійськими партнерами, шукаємо шляхи виходу з ситуації», — заявив один зі співрозмовників видання.

У «Рособоронекспорті» і Федеральній службі по ЗТЗ від офіційних коментарів утрималися.

Індонезія підписала контракт на ескадрилью Су-35 в лютому, ставши другим іноземним замовником винищувача даного типу (першу експортну угоду на 24 машини загальною вартістю понад $ 2 млрд було підписано в листопаді 2015 року з Китаєм).

Схожі новини