Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Львів’яни просять мерію створити незалежний орган контролю роботи маршруток

Львів’янка Іванна Буждиганчук зареєструвала електронну петицію, в якій вимагає у Львівської міської ради створити незалежний і дієвий орган, який буде контролювати роботи міських перевізників.

«Пасажирів, які користуються маршрутками уже дістала тема якості пасажирських перевезень, — йдеться в е-петиції. — Пропоную створити незалежний орган контролю якості перевезень, який матиме три підрозділи: контроль за чистотою салону, вікон та зовнішнім виглядом, технічним станом (заборонятиме виїжджати автобусам на маршрут), контроль за графіком та кількістю автобусів на маршруті, підрозділ, який штрафуватиме за порушення».

Авторка петиції пропонує штрафувати перевізників за такі порушення, як не виїзд автобуса на маршрут, його неналежний санітарний стан, зміна графіку руху чи розкладу, а також в індивідуальному порядку на основі скарг самих львів’ян. При цьому штраф має надходити до міського бюджету. Щоправда, цими речами має займатися управління транспорту Львівської міської ради. Але, схоже їм байдуже до того, в яких умовах містяни їздять на роботу.

Таку петицію радо підтримують не лише львів’яни, які щодня їздять у жахливих умовах, а після 20-ї в більшості випадах викликають таксі, бо левової частки автобусів вже немає на маршрутах. Киянка, економічний експерт Оксана Грішина повідомила журналісту «ВЗ», що теж готова підписатися під цієї петицією. «Підтримую ініціативу щодо створення органу, який контролюватиме якість перевезень у Львові, — каже пані Оксана. — Навесні гостювала у Львові і мала змогу їхати у маршрутці з центру до вулиці Наукової. Під час „подорожі“ було бажання вбити міських чиновників. Це був жах! Ледь влізла у маршрутку, їхала в нелюдських умовах, ледь дихала в салоні… Корки і забиті маршрутки, які соромно навіть транспортом назвати. Автобуси з'їдені іржою, діряві… Враження від громадського транспорту Львова зіпсувало мені настрій».

Схожі новини