Передплата 2024 ВЗ

Олланд розповів, як Путін у Мінську намагався погрожувати, але Порошенко твердо відстоював позиції

  • 02.10.2018, 20:29
  • 1 049

Під час Мінських переговорів президент Російської Федерації Володимир Путін намагався тиснути та погрожувати президент України Петру Порошенку, але український лідер гідно та твердо відстоював свої позиції.

Про це в інтрев’ю «Прямому» заявив президент Франції у 2012−2017 роках Франсуа Олланд.

Зокрема Олланд розповів про свою книга «Уроки влади». У деяких її місцях згадуються ночі переговорів щодо України, зокрема у Мінську.

«Ви знаєте, в цій книзі я не настільки прагнув відкривати якісь секрети або таємниці стосовно тих чи інших питань. Я спробував змалювати загальну атмосферу, яка царювала на тих зустрічах і на тих переговорах. Я хотів зобразити намагання з боку президента Путіна чинити певний тиск та вдаватися до певних погроз. Проте, натомість український Президент Петро Порошенко тримався дуже гідно та твердо відстоював свої позиції. Ми, зі свого боку, з пані Меркель намагалися зробити все належне, аби дійти згоди щодо припинення вогню і знайти вихід з цієї складної ситуації», — розповів Олланд.

«Насправді все тривало дуже довго, і немає тут перебільшень, коли я розповідаю, що з самого ранку президент Путін ще більше випробовував наше терпіння, коли змусив довго чекати, вдаючи, що він нібито не має зв’язку з лідерами сепаратистів. Але, втім, йому таки вдалося дійти з ними певної згоди», — додав він.

Схожі новини