Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У мерії шукають найкращого організатора Різдвяного ярмарку

Львівська міська рада оголосила конкурс на краще проведення та облаштування традиційного Різдвяного ярмарку. Цього року він відбудеться зі 7 грудня 2018 року по 20 січня 2019-го — на проспекті Свободи й на площі Ринок.

Торік Різдвяний ярмарок вразив новою ілюмінацією. Але товари з року в рік не змінюються...
Торік Різдвяний ярмарок вразив новою ілюмінацією. Але товари з року в рік не змінюються...

У місті Лева Різдвяний ярмарок організовують з 2009 року, захід став однією із візитівок міста та приваблює чимало туристів. Серед товарів — святкові сувеніри, національний одяг, різдвяні страви української кухні — пампушки, кутя, мед, вареники. Міцного алкоголю на ярмарку не продають, бо мерія заборонила, але глінтвейном торгують.

Як повідомили «ВЗ» у департаменті економічного розвитку Львівської міської ради, проект ярмарку має включати не лише базар, а й святкові заходи біля головної ялинки Львова, соціальні акції тощо. Серед вимог — відповідне освітлення, належне вивезення сміття (роздільний збір твердих побутових відходів). У мерії чекають на заявки від організаторів масових заходів до 12 жовтня.

Від початку роботи Різдвяного й Великоднього ярмарків їхню роботу на безальтернативній організовує у Львові ТзОВ «Львівські ярмарки». Депутати ЛМР неодноразово звертали увагу міського голови Андрія Садового на те, що ця компанія не може бути монополістом на ринку масових заходів. Зокрема, вимагали оприлюднити інформацію про суму, яку «Львівські ярмарки» сплачують у міський бюджет. Однак ця інформація досі прихована… Відомо лише, що оренда торгової ятки у вигляді будиночка коштує в середньому 35 тисяч гривень. --

«Хтось лобіює ці „Львівські ярмарки“, — каже підприємець Володимир Ольшавський. — Чому ця фірма сплачує у бюджет мізерні податки? А з підприємців здирають чималі суми за торгівлю! Умови роботи на ярмарку — не найкращі. Одного року взимку продавці обморозили руки, бо на ярмарку постійно вибивало світло, оскільки для яток дали мізерну напругу».

Схожі новини