Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Екс-міністр транспорту України потрапив у Москві в СІЗО

  • 01.10.2018, 15:51
  • 1 671

Колишнього міністра транспорту України Миколу Рудьковського, який перебував у розшуку за нібито напад на російське посольство в Києві, затримала у Москві поліція.

Про це сьогодні повідомило агентство «Москва», посилаючись на джерело у правоохоронних органах.

«У п'ятницю, 28 вересня, співробітники поліції в Басманному районі Москви затримали 50-річного громадянина України М. Рудьковського, який перебував у федеральному розшуку за скоєння злочину, передбаченого ст. КК РФ „Напад на осіб чи установи, які користуються міжнародним захистом“. Щодо чоловіка обрано запобіжний захід у вигляді арешту», — йдеться у повідомленні.

Згодом затримання в Росії колишнього міністра транспорту України Миколи Рудьковського підтвердила прес-секретар Басманного суду Москви Юнона Царьова, пише «Сегодня».

У суді зазначили, що колишній український чиновник підозрюється в нападі на посольство Росії в Києві в 2014 році.

«Постановою суду від 26 травня 2016 року було задоволено клопотання органів слідства про обрання відносно Рудьковського запобіжного заходу у вигляді взяття під варту строком на два місяці, яка обчислюється з моменту його екстрадиції на територію РФ, або з моменту його затримання на території Росії», — повідомила Царьова.

У підсумку Рудьковський був поміщений в один з СІЗО Москви. У той же час в Міністерстві закордонних справ України заявили, що інформації про його затримання перевіряється.

За версією російського слідства, в червні 2014 року Рудьковський нібито кинув камінь у посольство РФ у Києві, а в травні 2016 року Басманний суд Москви заочно заарештував екс-міністра України.

Схожі новини