Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Холодницькому не дали серпневої премії

Не тільки простих смертних, а й «небожителів» у верхніх ешелонах влади б’ють по кишені за їхні провини на роботі. Фінансові санкції спіткали і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Про те, що статки Назара Івановича за серпень зменшилися, випливає з відповіді, що її на запит «Українських новин» дав Генеральний прокурор Юрій Луценко. Свого «зама» він позбавив премії, зафіксувавши це у наказі від 28 серпня. Так покарав Холодницького через догану, яку той отримав за рішенням Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Свій вердикт ВКДКП винесла за результатами розгляду справи про грубі дисциплінарні проступки очільника САП (компромат НАБУ накопало у березні з допомогою «жучка», встановленого в акваріумі кабінету Холодницького).

Луценко не повідомляє, який саме розмір премії у керівника САП. Але службові інструкції передбачають, що вона має становити не менше 10 відсотків посадового окладу А він у Назара Івановича, згідно з офіційними даними, становить 63 тис. 432 грн.

Позбавлення місячної премії Холодницький майже не помітив, це для нього як укус комара. Бо йому, за розпорядженням Кабміну, щомісяця належаться чималенькі доплати іншого роду. Зокрема, за класний чин (від 1400 до 3200 грн.), за вислугу років (від 10 до 50% посадового окладу), «за високі досягнення у праці або ж за виконання особливо важливої роботи» (100 відсотків окладу), за науковий ступінь — 5 відсотків окладу, за роботу в умовах режимних обмежень — від 10 до 20 відсотків окладу, та іншого роду премії — не менше 10% окладу. Чимала чума керівнику САП набігає і за відрядження.

У серпні Назару Холодницькому нарахували 276 488 гривень (на 100 тисяч більше, ніж у липні). Після утримання податків і зборів керівник САП отримав на руки 222 572 гривні. На час недавньої відпустки (вона тривала півтора місяця) йому виплатили 456 тисяч 780 гривень.

Схожі новини