Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Мобілізують прихожан»: Московський патріархат готує в Україні провокації проти Константинопольських екзархів

  • 29.09.2018, 16:16
  • 625

Керівники відділів безпеки УПЦ МП прийняли рішення про початок пікетів і провокацій поблизу місць проживання екзархів Константинопольського патріархату, котрі прилетіли у Київ у справі Томосу про автокефалію.

Про це пише у Facebook волонтер та блогер Роман Сініцин.

За його інформацією, на 1 жовтня московська церква звозить з регіонів і мобілізує в Києві своїх прихожан та осіб спортивної статури, що, на думку блогера, може призвести до кровопролиття.

«На 1 жовтня звозять з регіонів і мобілізують в Києві своїх біснуватих прихожан і спортіків (різні підконтрольні охоронні фірми). Є представники УПЦ (агенти ФСБ), які вчора прийняли таке рішення, власне це кервіники „відділів безпеки“, простігоспаді, цієї фсб-шної структури», — написав блогер.

Він також зазначив, що цю інформацію повідомили активістам Київського патріархату священики УПЦ МП. «Велика кількість священиків в УПЦ МП зрозуміли, що діла не буде і зливають інформацію активістам і в УПЦ КП, куди збираються переходити разом з своїми приходами у разі надання Томосу. Уся ця гундяєвська шарашкіна контора зараз тріщить по швам і скоро лопне. Але наостанок вони вирішили ще побрикатись, з тітушньою, зброєю і кровопролиттям», — зазначив Роман Сініцин.

Схожі новини