Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Містить небезпечний компонент: Лікар закликав перевірити свою зубну пасту

  • 28.09.2018, 13:36
  • 963

Лікарі закликають українців уважно подивитися на склад зубної пасти, оскільки там може міститися небезпечний компонент.

Про це на сайті лікаря Євгена Комаровського пише лікар Олексій Ржешевський.

Йдеться про діоксид титану в якості харчової добавки (харчового барвника) під найменуванням Е171 (Titanium dioxide). Його додають до багатьох харчових продуктів, жувальних гумок, зубної пасти, мила, косметики.

«Саме завдяки діоксиду титану продукти, жуйки і зубні пасти набувають сліпуче білого кольору. Його також додають в сухі молочні суміші, сухі сніданки, молочні продукти (морозиво, йогурти та ін.), В зефір, маршмеллоу, крабові палички, тощо», — пояснює лікар.

Тобто діоксид титану додають до тих продуктів, які повинні виглядати сліпучо білими.

Раніше харчовий барвник вважався безпечним, проте нещодавнє дослідження говорить про інше. Вчені досліджували 11 фрагментів тканин підшлункової залози, вісім з яких були взяті у хворих на діабет другого типу і три зразки — у здорових людей.

Аналіз показав, що в клітинах підшлункової залози діабетиків присутні добре помітні кристали діоксиду титану. У підшлунковій залозі діабетиків кількість кристалів 108−109 на грам залози. Вчені пов'язують своє відкриття з розвитком сучасної епідемії діабету 2 типу, яку люди спостерігають в останні десятиліття.

Схожі новини