Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Засуджені ганяли у футбол зі… священиками

По завершенні турніру душпастирі накрили в’язням солодкий стіл.

Незвичний за складом учасників і місцем проведення спортивний турнір відбувся у виправній колонії № 50, що розташована у селі Закладі Миколаївського району на Львівщині. На футбольний майданчик цього режимного об’єкту, крім команд засуджених, персоналу установи, вийшла збірна священиків Стрийської єпархії УГКЦ.

Змагання присвятили пам’яті канонізованого Папою Римським єпископа, колишнього в’язня радянських концтаборів Василія Величковського. Його Українська греко-католицька церква шанує і як покровителя пенітенціарного служіння.

Як і у професійному спорті, поєдинки цього меморіалу, які обслуговував суддя другої категорії Федерації футболу Львівської області Остап Петріца, були безкомпромісними. Кожен вдалий фінт, комбінація, удар викликали оплески глядачів. Перше місце здобули працівники колонії, які здолали опір усіх суперників. Другу позицію зайняли душпастирі, а третє місце — за господарями, які найбільше займаються на цьому майданчику.

Усі призери змагання з рук начальника установи Руслана Олійника отримали кубки, грамоти, подарунки. Персональна нагорода дісталася засудженому Олексію Никончуку, якого визнали найкращим гравцем турніру. Приємною несподіванкою церемонії став солодкий стіл, який для засуджених накрили служителі культу.

«Проведення подібних заходів позитивно впливає на виховання позбавлених волі, стимулює їх до правослухняної поведінки», — сказав кореспонденту «Високого Замку» заступник начальника відділу соціально-виховної та психологічної роботи колонії, майор внутрішньої служби Петро Павлусь.

А керівник навчального центру Ігор Соснило вважає, що такі спортивні змагання, концертні виступи та інші акції на території колонії швидше адаптуватимуть засуджених до волі, дають їм відчуття, що вони — не покинуті, що суспільство про них не забуло.


Схожі новини