Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Посли Є С схвалили новий режим санкцій через отруєння Скрипалів, — ЗМІ

  • 26.09.2018, 20:30
  • 533

Комітет постійних представників ЄС сьогодні схвалив новий режим санкцій за хімічні атаки у зв’язку зі справою Скрипалів.

Про це повідомляє «Європейська правда».

«Посли Є С сьогодні схвалили новий режим санкцій за хімічні атаки на тлі отруєння у Солсбері екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки», — написав у Twitter брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк.

Однак жодних санкційних списків поки представлено не було, додав журналіст.

Як повідомлялося, правовий режим, заснований на пропозиціях Франції і Великої Британії, покликаний запобігти повторним використанням хімічної зброї з боку Росії та Сирії і дозволить ЄС швидше накладати санкції на конкретних осіб у будь-якій точці світу, заморожуючи їхні активи в блоці і забороняти їм в'їзд.

Лідери країн Євросоюзу в підсумковому комюніке саміту в червні офіційно пообіцяли якомога швидше розробити і прийняти документ про новий режим санкцій у відповідь на застосування і поширення хімічної зброї.

Багато держав ЄС вигнали російських дипломатів через отруєння в Солсбері. Але опозиція з боку «голубів», до яких зокрема належать Греція, Італія і Угорщина, заблокувала будь-які подальші заходи.