Передплата 2024 «Добра кухня»

Спецпредставник США Волкер назвав країни, які готові ввести своїх миротворців на окупований Донбас

  • 25.09.2018, 11:34
  • 831

Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина вже заявили про готовність взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі.

Про повідомив спецпредставник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер в інтерв'ю одному з російських ЗМІ, передає телеканал «Прямий».

«Про це заявили Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія та Туреччина. На мій погляд, це хороший діапазон країн, який включає кілька держав, які розглядаються в Росії більше як частина Заходу, і кілька держав, які розглядаються на Заході більше як частина простору СНД, і я вважаю, що відчуття балансу було б логічним», — зазначив Волкер.

Втім він зазначив, що не може відповісти на запитання про чисельність миротворців, необхідної для місії на Донбасі.

Спецпредставник США також додав, що на сьогодні опрацьовуються варіанти введення місії на окупований Донбас.

«Якщо ми зможемо домогтися виведення російських військ з України, перш ніж Україна направить свої війська для повернення території під свій контроль, туди прибудуть сили з мандатом ООН. Вони приймуть контроль від Росії. Вони встановлять безпеку, забезпечать, щоб люди там були захищені, і про них піклувалися, і тоді ми здійснили б ці політичні кроки в рамках мінських угод», — зазначив Волкер.