Передплата 2024 ВЗ

Шиншила не проста, а золота! Кошеня цієї породи — понад 8 тисяч гривень

  • 24.09.2018, 20:00
  • 11.2K

У Львові відбувся осінній «Cat Вернісаж».

Бенгальські, британські, сіамські, сибірські кішки, коти й кошенята¸ з рідкісних — голі, сфінкси, абісини, перси, найбільше скотіш-фолдів і обов’язково — красені мейн-куни. Таким «репертуаром» порід потішили на вихідних організатори осінньої виставки котів «Cat Вернісаж«.

“Зіркою” виставки став єврочемпіон породи мейн-кун, 14-річний Фігаруша. Важить 15 кілограмів (при стандарті 6-8 кг), довжина тіла – більше метра
“Зіркою” виставки став єврочемпіон породи мейн-кун, 14-річний Фігаруша. Важить 15 кілограмів (при стандарті 6-8 кг), довжина тіла – більше метра

Котяче свято у Львівському державному палаці естетичного виховання учнівської молоді організувало Українське фелінологічне товариство. Було представлено 157 тварин. Як розповів представник організаторів Сергій Міненко, до осіннього Львова з’їхалася чи не вся Україна — Київ, Харків, Одеса, Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород, Кропивницький, Винниця, Хмельницький тощо.

Знайомитися з чотирилапими красунями і красенями — велике задоволення, особливо коли їхні господарі охоче розповідають про вихованців, особливості породи. Ось кішка незвичного кольору — тіло сріблясте чи золотаве, але в шерсті — чорні волосинки. Це британська золота шиншила. Як розповіла власниця пані Тетяна з Києва, чотиримісячне кошенятко золотої шиншили коштує понад 8 тисяч гривень.

Чотиримісячне кошенятко золотої шиншили коштує понад 8 тисяч гривень
Чотиримісячне кошенятко золотої шиншили коштує понад 8 тисяч гривень

«Це новий колір, новий напрям, з яким тільки починають працювати в Україні, — каже пані Тетяна. — Привозять шиншил з-за кордону, переважно з Німеччини. Львів’яни поки що тільки приглядаються до них, а в Києві більше знають цю породу і купують».

Львів’янка Олена Філіпова представила тримісячного перса — червоного екзотичного окрасу, який викликав захоплення не лише у відвідувачів, а й у суддів виставки.

Знайомимося із захопленими відвідувачами. Один із них — львів’янин пан Зеновій: «Найбільше сподобалися великі руді коти, і ті, що з плямами, обводами — бенгали. Я би навіть не проти тримати вдома, але в нас зараз маленька дитина, і ми не можемо собі такої розкоші дозволити».

А от у пані Орести з Івано-Франківська коти «сибіряки» — білі й пухнасті. Уже не вперше бачимося на виставках з пані Орестою, яка завжди привозить до Львова своїх чемпіонів. Вони мають чимало нагород. Щоправда, цього разу у неї на руках була чотиримісячна симпатична триколірна кішечка — теж «сибірячка». Господиня розповідає, що у неї п’ятеро котів, і всі вони дуже прив’язані до господарів. Навіть люблять сидіти з ними за комп’ютером, змагаючись, хто буде ближче до монітора і до господаря…

Ця біла й пухнаста кішечка — породи британська довгошерста
Ця біла й пухнаста кішечка — породи британська довгошерста

Автор: Олена ПЕТРИК

Фото Євген КРАВС

Схожі новини