Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Сейшельська вілла» Луценка за 5 млн доларів стала головною темою обговорень у мережі

  • 24.09.2018, 19:15
  • 2 865

Нерухомість сім’ї Генерального прокурора України Юрія Луценка на Сейшельських островах викликала жваву дискусію в соцмережах.

До обговорення долучилися не тільки провідні ЗМІ країни, але й професійні союзи, і навіть колишні однокурсники генпрокурора, пише styler.rbc.ua.

Одним з основних питань стало походження такої великої суми грошей. Ці цифри не відображені в деклараціях ні Юрія, ні Ірини Луценко. Хоча, якщо вірити журналістам з Сінгапуру, нерухомість оформлена на місцевих жителів, а перекази зроблені через офшорні фірми, до яких сім'я Луценка формально не має відношення.

Розслідування активно обговорюють в юридичному середовищі. Говорячи про джерела доходів Луценка, в Раді адвокатів України (головній професійній спільноті країни) в іронічному ключі згадали про численні партійні перебіжки генпрокурора. Юристи пропонують тепер називати Луценка не інакше як Юрою Сейшельським.

Деякі користувачі називають публікацію цього матеріалу витонченою помстою Наталії Седлецької. Саме вона розслідувала розкішний відпочинок сім'ї Луценка на Сейшельських островах у січні 2018 року. Згідно з матеріалами сінгапурських журналістів, вілла була придбана саме в період відпочинку Луценка в готелі Four Seasons.

Але розслідуванням зацікавилися не тільки в Україні. Матеріал виявився цікавий, наприклад, Шейтилі Сухіє, головному редактору всесвітньої новинної мережі Big News Network. Зі своїми коментарями, вона опублікувала блог на площадці Medium.

Нагадаємо, кілька днів тому в одному з сінгапурських ЗМІ вийшло журналістське розслідування, героєм якого став Генеральний прокурор України Юрій Луценко. Журналісти з'ясували, що на початку цього року сім'я Луценка придбала віллу на Сейшельських островах за п'ять мільйонів доларів.

Сам же Юрій Луценко стверджує, що усе є є брехнею. Зокрема, адвокати готують позови до суду проти ряду українських видань за поширення «брехливої ​​інформації», повідомила в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

«Інформаційні атаки, брехня, чутки в жовтій пресі. Звикнути можна до всього. Але видання НВ, Газета.УА, Контракти, Коментарі та РБК-Styler передрукували відверто замовну статтю з підозрілого сінгапурського сайту, в якій стверджується, що Юрій Луценко придбав віллу на Сейшелах за 5 0 доларів», — написала Сарган.

Вона заявила, що «це відверта брехня» і адвокати Луценка в своїх позовах проти ЗМІ вимагатимуть компенсації за моральну шкоду.

«Припускаю, що представники ЗМІ відразу охоче звинуватять Луценка в тиску на пресу. Але якщо він не подасть до суду, то як захиститися від такої нахабної брехні? Коли навіть такі медіа з репутацією дозволяють собі поширювати подібні парадокси з відповідним підписом? Хто цей „paradox“? Журналісти, ви його знаєте? Мабуть, так, якщо приєдналися до поширення його брехні», — написала прес-секретар Луценка.

Схожі новини