Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Від отруєння на Волині помер малюк

Ще три дитини і вагітна жінка одужують.

Трагічний випадок стався на Волині. З приміського села Рованці Луцького району жінка відправила двох синів до матері на Полісся, в село Боровне Камінь-Каширського району. Там діти були під опікою бабусі та вагітної родички, в якої теж двоє малюків такого ж віку. Та назад додому повернулися не всі…

Спершу все було добре. Та після обіду в понеділок усі, крім бабусі, відчули себе зле. І дітей, і вагітну жінку почало нудити, з’явилася діарея. Та лікарів викликали не відразу, сподіваючись, що все минеться. Однак стан одного з малюків стрімко погіршувався, тож таки довелося дзвонити на «швидку».

Хлопчика доставили у Камінь-Каширську районну лікарню близько 23-ї години уже в агонії та з судомами! Поки місцеві медики боролися за життя маленького пацієнта, на допомогу вони викликали медиків з Луцька. На жаль, поки прибула бригада, у складі якої були лікар-інфекціоніст, реаніматолог та невролог, малюк помер. Йому вчора, 19 вересня, мало виповнитися два роки. Його старшого братика забрали на лікування в обласну інфекційну лікарню. Мама діток, яка теж при надії й ось-ось чекає на поповнення, в шоці від того, що сталося. Інші потерпілі залишилися у Камінь-Каширській райлікарні.

Що стало причиною харчового отруєння цієї сім’ї, встановлюють спеціалісти. Рідні запевнили, що страв з грибів вони не вживали. Зізналися, що їли чебуреки домашнього приготування, вермішель, ковбасу, виноград зі свого саду. А ще — солодощі, куплені бабусею. До речі, вона — єдина не потерпіла від отруєння. Каже, просто разом з усіма в той день не їла.

Схожі новини