Передплата 2024 «Добра кухня»

Дружина Березенка у будівлі ДУС у Конча-Заспі відкрила елітний дитсадок, — ЗМІ

  • 18.09.2018, 15:55
  • 983

Дружина народного депутата від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Сергія Березенка Уляна відкрила дитячий садочок «Кідсвуд» на закритій території режимного «Будинку відпочинку «Конча-Заспа» Державного управління справами.

Про це йдеться у розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Як відомо, будинок відпочинку «Конча-Заспа» Державного управління справами після Революції Гідності очолював Березенко.

«Кідсвуд» працює з 2017 року, договори оренди двох об’єктів нерухомості з Фондом держмайна були підписані у 2018-му.

Автори розслідування дізналися, що вартість навчання в елітному дитячому закладі — 18 000 гривень на місяць за одну дитину плюс ще 4 000 гривень на місяць за харчування.

При цьому, за інформацією журналістів, дитсадок працює без ліцензії, а за оренду понад 500 кв м сплачує держструктурам лише 42,5 тисяч гривень на місяць, що у 6−8 разів нижче за ринкову ціну.

Раніше Березенко обіцяв відкрити територію Конча-Заспи для всіх.

«Ви будете звертатися до відділу, який буде займатися орендними питаннями в будинку відпочинку. Вашу заявку приймуть і нададуть перелік об'єктів, квартир, будиночків, які ви зможете орендувати», — розповідав екс-керівник ДУС у 2014 році.

Журналісти кілька разів зверталися до орендного відділу Конча-Заспи, проте там заявляли, що такої можливості у них немає.

Сам Березенко у 2018 році розповів, що не причетний до бізнесу дружини і не допомагав їй отримати нерухомість на закритій території, якою раніше управляв.

Дружина нардепа розповіла, що садок відкривала її нинішня партнерка, а сама вона увійшла в склад засновників згодом. При цьому, жінки були знайомі на момент відкриття закладу.