Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Росії відреагували на рішення України розірвати угоду про дружбу і співробітництво

  • 17.09.2018, 18:43
  • 783

В Міністерстві закордонних справ РФ висловили занепокоєння ініціативою України припинити дію договору про дружбу співробітництво і партнерство з РФ.

Там висловили сподівання, що відносини будуть відновлювати інші українські політики. Про це повідомили в прес-службі російського відомства, передає ТСН.

В МЗС зазначили, що українська влада демонструє готовність з легкістю руйнувати відносини між країнами.

«Заходи, що вживаються нинішнім керівництвом України викликають глибокий жаль. У прагненні обслуговувати чужі геополітичні інтереси і свої політичні амбіції київська влада демонструє готовність з легкістю руйнувати все те, що напрацьовувалось роками і десятиліттями, рвати зв'язки, які вибудовувались багатьма поколіннями наших спільних предків». — йдеться в повідомленні

Також у відомстві згадали про «багатовікове спільне минуле, тісні духовні, культурні та родинні зв'язки між Україною та РФ».

«Нинішня криза між нашими країнами буде подолана. Однак відновлювати відносини, очевидно, доведеться вже з іншими, більш відповідальними українськими політиками.

Нагадаємо, як писав «ВЗ», президент України Петро Порошенко підписав указ, який припиняє дію договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ. Цьому передувало доручення від президента Міністерству закордонних справ підготувати необхідний пакет документів для розірвання договору. А коли документи були підготовленні, пропозицію підтримали на засіданні РНБО.

Схожі новини