Передплата 2024 «Добра кухня»

У британському Солсбері у двох відвідувачів кафе запідозрили симптоми отруєння «Новачком»

  • 17.09.2018, 08:57
  • 509

У британському місті Солсбері увечері 16 вересня двом відвідувачам ресторану Prezzo стало зле. Свідок каже, що у них ті ж самі симптоми, що в отруєних у березні Сергія і Юлії Скрипаль.

Про це повідомляє британське видання The Independent.

Заклад і навколишні дороги були перекриті в якості запобіжного заходу.

Місцева служба «швидкої допомоги» заявила, що відправила до ресторану чотири екіпажі. За інформацією відомства, пацієнти були при тямі, допомога їм надавалася на місці події.

Про те, що у постраждалих були симптоми, як у Скрипалів, повідомила відвідувачка ресторану Prezzo Аманда Ворн.

«Відчуваю деяке занепокоєння, оскільки у Солсбері сталося те саме. Двом росіянам стало зле у Prezzo, і у них ті самі симптоми, що і раніше. І ми сиділи за наступним від них столом!», — написала вона у Twitter.

Поліція поки що не може підтвердити інформацію, чи є постраждалі у Prezzo росіянами.

Ще один свідок, 16-річний Сем Прудфут, розповів, що бачив людину у «білому костюмі і масці», що йшла між рестораном і каретою «швидкої».

Зазначається, що ресторан Prezzo розташований усього в сотнях метрів від піцерії Zizzi, де стало зле Скрипалям.

Нагадаємо, екс-співробітника ГРУ Р Ф Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним газом у власному будинку в Британії.

Британська розвідка вважає, що нервово-паралітична речовина «Новічок» виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Ситуація навколо отруєння Сергія і Юлію Скрипалів призвела до дипломатичного конфлікту між Британією і Росією. У зв’язку з цим прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів. Зараз низка країн, включаючи Україну, вирішили видворити російських дипломатів у зв’язку з отруєнням колишнього російського розвідника Скрипаля та його доньки.

Раніше племінниця колишнього шпигуна Р Ф Сергія Скрипаля — Вікторія Скрипаль — заявила, що російські спецслужби абсолютно не причетні до отруєння: «це суто побутове отруєння».

Сергію та Юлії Скрипалям запропонують жити в США під іншими іменами, щоб захистити їх від подальших спроб вбивства.

Схожі новини