Передплата 2024 «Добра кухня»

«З лап стікала кров»: На Вінниччині нелюди прив’язали собаку ланцюгом до бампера авто і тягли місто

  • 16.09.2018, 19:31
  • 1 340

У місті Бершаді Вінницької області жінка вирішила, що пес їй більше не потрібний і викликала таксі, щоб вивезти його за місто. Але таксист відмовився брати тварину в салон, тому собаку прив’язали до бампера ланцюгом.

Про це у Facebook написала лікарка з Бершаді Олена Уліч.

«Ось ця особина в червоній спортивній кофті намагалася вивезти свого собаку, прикріпивши його ланцюгом до заднього бампера. Водій даного автомобіля — у червоному. Тільки завдяки небайдужим водіям, які заблокували рух автомобіля, собаку було врятовано від смерті. На місце події було викликано поліцію», — написала вона.

До посту жінка прикріпила фото з місця події. На світлинах видно, що до автомобіля прив’язана собака. Пес лежить на дорозі, з його лап стікає кров. На асфальті криваві сліди.

Наразі відомо, що через цей випадок відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба поліції області.

«13 вересня на лінію „102“ зателефонували жителі міста Бершадь та повідомили, що вулицею районного центру їде автомобіль „ВАЗ“ з прив’язаним до бампера собакою. Свідки події заблокували автомобіль та змусили правопорушників відв’язати пса, викликали поліцію. Працівники слідчо-оперативної групи, які виїхали на повідомлення, з'ясували, що 68-річна місцева жителька викликала таксі для того, щоб вивезти свого собаку за місто та залишити його там. Водій автомобіля відмовився брати тварину в салон, і вони вирішили прив’язати її до бампера, щоб вона бігла позаду легковика. Зі слів жінки, через свій вік, їй важко доглядати за твариною», — повідомили у Нацполіції.

Поліцейські задокументували протиправні дії таксиста та жінки, опитали свідків. Відкрито провадження за частиною 1 статті 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Такі дії караються арештом на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3-х років.

Після інциденту жінка забрала собаку до себе додому. Вона казала поліцейським, що не хотіла вбивати тварину, а через свою старість більше не має змоги тримати пса, тому вирішила вивезти його за місто. Пізніше знайшовся чоловік, який погодився забрати пса до себе. Станом на ранок, 14 вересня, пса намагаються перевезти на нове місце. Але він слухається тільки свою колишню хазяйку, тому з перевезенням виникають ускладнення.

Схожі новини