Передплата 2024 ВЗ

«Це опік, навіть труси вигоріли»: через невдалий укол дитині в Києві спалахнув скандал

  • 16.09.2018, 18:28
  • 2 086

У Києві вчора, 15 вересня, спалахнув скандал через бригаду медиків, які зробили дитині укол, а на його місці утворився хімічний опік.

Про це у Facebook написала мама дитини Лілія Шоботенко.

«Всю ніч не могла збити температуру дитині, викликала швидку по 103. Приїхала бригада 3 чоловіка, лікар і дві медсестри. Лікар оглянула дитину, поставила діагноз ангіна, призначила лікування і попросила медсестру зробити укол анальгін з димедролом і дротоверин. Прокинувшись вранці, я була в шоці», — сказала вона.

Вранці жінка побачила, що у дитини на місці укола утворився опік.

«Як бачите це опік, навіть труси вигоріли після того, чим була помазана шкіра. Зараз розбираюся, щоб покарати неука в білому халаті, яка вколола не в ту зону укол і зробила дитині опік. Додзвонилася на гарячу лінію, мене гарно відморозили, сказали: „ми розберемося, а ви, якщо хочете, пишіть заяву в суд“. На бланку призначень не вказано навіть прізвище лікаря, все, що я дізналася — це номер бригади яка нас „рятувала“. 63», — підкреслила Шоботенко.

Жінка завезла дитину в опіковий центр. За її словами, лікарі підтвердили, що це опік. Проходити він буде кілька днів.

«Ну що ж, висновок з опікового центру: Хімічний опік 1−2-го ступеня. Лікарі в шоці від побаченого, на їх практиці вони стверджують такого не було, щоб після спирту або спиртового розчину для ін'єкцій був такий опік. Тепер як мінімум 2 тижні буде гоїтися рана», — написала вона.

Інцидент викликав справжній скандал серед користувачів мережі. Пост жінки зібрав майже дві сотні коментарів та півтисячі репостів.

«А як взагалі таке можливо? Вони кислотою мазали, чи що? Гаразд би почервонінні, можна якось пояснити. Типу алергічна реакція, але ця жесть роз'їла тканину. Про укол у спину я взагалі мовчу», — пише користувач Ольга Носовець.

«Це якийсь жах. Негайно знайти прізвища тої „бригади“. Негайно подати заяву в суд, і відкрити кримінальне провадження», — підкреслила юзер Галина Пидкаминная.

Згодом жінка повідомила, що її пост заблокували.

«Дорогі мої друзі! Мій пост заблокований, сьогодні багато з медиків нахабно виправдовували медпрацівників які зробили моєму синові опік! Пропонують прибрати пост і всі фото! Але мене це не зупинить!», — написала вона.

Схожі новини