Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МОЗ визначив три найефективніших принципи довголіття

  • 15.09.2018, 20:36
  • 1 881

Провідні експерти МОЗ зумовили три ключових принципи довголіття, яких вони радять дотримуватися всім, хто хоче прожити як можна довше.

Фахівці підкреслюють: вплив цих факторів дає потрібний ефект лише за умови їх сукупності, повідомляє «Портал про здоров’я».

Зокрема, головний геріатр МОЗ Ольга Ткачова постулювала, що трьома головними правилами довгого життя людей є правильне харчування, фізична активність і соціальна активність. В інтерв’ю Ткачова підкреслила, що старіння в першу чергу починається з старіння м’язів.

«Тільки фізична активність допоможе зберегти м’язову силу і масу, а значить, і продовжити молодість», — сказала представник МОЗ.

Також важливо, додала Ольга Ткачова, дотримуватися збалансованого раціону харчування з достатньою кількістю овочів і фруктів. Третім принципом геріатр назвала соціальну активність, вказавши на зв’язок затребуваності людини з тривалістю її життя.

«Тривалість життя визначає не тільки генетика, все визначають генетика і спосіб життя», — підкреслила експерт важливість дотримання здорових принципів.

Крім перерахованих вище, збереженню здоров’я і довголіття сприяють можливість висипатися, контроль артеріального тиску і холестерину, відмова від шкідливих звичок, доповнила спеціаліст МОЗ.

Схожі новини