Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жоден перевізник не хоче йти на конкурс?

Конкурс на пошук нових перевізників у Львові вкотре провалився.

Виконувач обов'язків начальника управління транспорту Львівської міської ради Олег Партика повідомив на брифінгу, що станом на 13 вересня жодне автотранспортне підприємство не подало до мерії документи на участь у конкурсі. Дедлайн подачі документів — п’ятниця, 14 вересня… Конкурс оголосили ще 16 серпня.

За словами чиновника, 2 жовтня має відбутися засідання конкурсної комісії, яка розгляне документи від власників маршрутів, а до кінця жовтня мають оголосити переможців. Олег Партика наразі не каже, що конкурс вкотре провалений, мовляв, є надія, що документи надійдуть в останній день.

Управління транспорту Львівської міської ради не вперше безуспішно шукає для перевезення пасажирів надійних перевізників. У січні цього року процедуру відклали — через рішення Дніпропетровського окружного адмінсуду за позовом ПП «Матеріал-Сервіс» з міста Кам’янського, яке не змогло взяти участь у конкурсі. Нещодавно виконавчий комітет ЛМР затвердив новий договір, який укладатимуть з перевізниками після конкурсу на міські автобусні маршрути. У цьому договорі передбачені штрафні санкції — від 1700 до 3 400 тис. грн. Зокрема, штрафуватимуть за невиконання рейсів, брудні салони, зрив графіку руху…

«В обов’язкових вимогах конкурсу передбачено оновлення рухомого складу: до кінця 2019 року — на 35%, а починаючи з 2020 року — на 50%, —підкреслив Олег Партика. — Також на автобусах має бути GPS-навігація. Транспорт має бути пристосованим для перевезення осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення».

Схожі новини