Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія втручатиметься в усі вибори України до 2020 року, — Порошенко розкрив плани Кремля

  • 14.09.2018, 14:08
  • 710

Російська влада буде втручатися в український виборчий процес до 2020 року, намагаючись створити там прокремлівську більшість.

Про це перед початком зустрічі «Ялтинська європейська стратегія» у Києві заявив президент Петро Порошенко, повідомляє Еспресо.TV.

Він зауважив, що майбутнє України великою мірою залежить від виборчого циклу 2019−2020 років. За його словами, він гарантує вільні, чесні та демократичні президентські вибори, вибори до парламенту та серед місцевого самоврядування.

«На жаль, на українській політичній шахівниці є фігури, які дозволяють Москві ходити собою. І ми маємо абсолютно точне уявлення про плани Кремля. І знаємо, кого там хочуть бачити у другому турі президентських виборів, і, слава Богу, мого прізвища там немає», — наголосив Порошенко.

За його словами, відомо, що на базі 5 колони Кремль хоче сформувати потужну проросійську опозицію у новому складі Ради, а потім зробити її учасником з правом вето на європейську та євроатлантичну інтеграцію України.

«Горизонт їхнього планування сягає осені 2020 року, коли, за наслідками вже місцевих виборів, в окремих обласних радах проектується створення лояльної до Москви політичної більшості», — підсумував Порошенко.

Схожі новини