Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

НАБУ почало розслідування щодо незаконного збагачення Антона Геращенка

  • 14.09.2018, 12:24
  • 617

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення депутата Верховної Ради Антона Геращенка.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит «Українських новин».

«Кримінальне провадження зареєстровано 6 вересня в частині 34 статті 368−2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу. Справу відкрито згідно з рішенням суду, який зобов'язав НАБУ його зареєструвати. На даний момент проводиться досудове розслідування. Про підозру поки не повідомлялося», — йдеться у повідомленні.

Раніше, журналісти з'ясували, що Антон Геращенко орендує квартиру в Києві площею 200 квадратів за гроші свого тестя Олексія Шамбурова. 62-річний тесть до 2016-го року не отримував доходу, а після 2016-го отримав близько 270 тисяч гривень за підприємницьку діяльність і не міг платити близько 3 тисяч доларів щомісяця за оренду житла.

З цією інформацією юристи проекту «Тисни» звернулися до НАБУ, проте в бюро спочатку відмовилися розслідувати кейс нардепа через «відсутність фактичних обставин». Згодом юристи звернулися до суду, який і зобов'язав НАБУ відкрити провадження.

Схожі новини