Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Результати розтину 8-річної дівчинки: причиною смерті стало отруєння в таборі «Славутич»

  • 13.09.2018, 16:30
  • 1 911

Причиною смерті 8-річної дівчинки, яку у важкому стані госпіталізували з дитячого табору «Славутич», стало отруєння у цьому таборі.

Про це свідчать результати розтину, повідомив голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган, передає «УП».

«Вчора провели розтин, є висновок медексперта. Розтин підтвердив: смерть дитини була обумовлена отруєнням, яке сталося 2 липня в оздоровчому таборі «Славутич», — сказав Горган.

Голова ОДА зазначив, що судово-медична експертиза проводилася в рамках кримінального провадження, та висновок долучений до матеріалів справи, тому розголошенню не підлягає.

У той же час Горган запевнив, що в обладміністрації по цій справі «кипить робота».

«З боку КОДА зараз вживаються всі передбачені законом та можливі заходи з реагування на ситуацію, яка склалася. Правоохоронці продовжують розслідувати кримінальне провадження (ч. 1 ст. 325 „порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь“ К К України, — ред.)», — сказав Горган.

Він також додав, що у зв'язку зі смертю дитини піднімалося питання про зміну кваліфікації правопорушення, однак чи будуть приймати таке рішення правоохоронці, йому невідомо.

Міністерство охорони здоров'я України призначило клініко-експертну комісію, яка перевірить обсяг та якість надання медичної допомоги дитині в медустанові табору «Славутич», а також в районній лікарні Переяслав-Хмельницького, повідомляється на сайті МОЗ.

Як писав ВЗ, вчора, 12 вересня, померла 8-річна дівчинка, яку у важкому стані госпіталізували з дитячого табору «Славутич». Дівчинка з липня перебувала в комі, померла в лікарні «Охматдит». Дитину з ознаками розладу травлення, загальною слабкістю, блювотою, в лікарню ввечері 2 липня привезла мати.

Нагадаємо, що 2 липня в приватному таборі «Славутич» в Переяслав-Хмельницькому районі сталося масове отруєння дітей, які приїхали на підготовку до змагань. Всього постраждали 12 дітей. Представники табору заперечують, що діти отруїлися в їх їдальні.

Як повідомили у Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, причиною отруєння дітей став зіпсований йогурт, який тренери табору видали дітям.

Прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження по 1 ч. ст. 325 К К України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь).