Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За наплічники Авакова заплатить Литвин

Але утричі менше, ніж наварили на рюкзаковій оборудці.

«Усім дякую, усі вільні», — так закінчилася резонансна справа щодо закупівлі за завищеними цінами рюкзаків для «нацгвардійців», фігурантами якої були син очільника МВС Арсена Авакова, колишній «зам» міністра та «корєш» Авакова-молодшого. Двоє перших вийшли сухими з води, третій отримав умовний термін.

Кримінальне провадження проти Олександра Авакова і Сергія Чеботаря закрили ще у липні. Не винуваті, мовляв, «наваристу» оборудку з наплічниками провернули без їхнього відома. Так замість трьох головних фігурантів залишився один — підприємець Володимир Литвин, фірма якого виграла тендер на пошиття сумнозвісних рюкзаків для Нацгвардії.

Взявши на себе усі гріхи, Литвин пішов на угоду зі слідством. І після благословення її судом, вирушив услід за «рюкзачними партнерами» — Аваковим-молодшим та Чеботарем. На волю тобто. Литвину дали п'ять років умовно, зобов'язали компенсувати збитки, завдані у результаті шахрайства, плюс — сплатити 368 тисяч гривень судових витрат. Ось тільки 14 «наплічникових» мільйонів, на які «нагріли» державу, дивним чином аж утричі зміліли. Вказана в угоді сума, яку має компенсувати Литвин, — 4 мільйони 855 тисяч гривень.

Схожі новини