Передплата 2024 «Добрий господар»

Вчені розшифрували древній лист «черниці, одержимої дияволом»: стало відомо, що там написано

  • 11.09.2018, 19:50
  • 4 712

Через 300 років після написання черницею дивного листа, його нарешті розшифрували. Монахиня стверджувала, що була «одержима дияволом» коли писала його

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на The Times.

У цьому дивному листі сестра Марія Кроціфісса делла Концезіоне шифром з кількох мов написала, що Бога вигадали люди і що «ця система ні для кого не працює».

Вона була впевнена, що її рукою писав диявол, який вселився в неї в 1676 році. Історики кажуть, що вона втратила свідомість на вівтарі в Пальма-ді-Монтекьяро, а перед тим кричала, що диявол змушує її служити злу, а не добру. Лист було знайдено в монастирі на Сицилії, де монахиня жила з 15 років.

Вона говорила про те, що одного разу прокинулася і побачила на столі написаний нею лист, але вона не могла згадати, як і коли саме вона його написала.

Зрештою вченим з Катанії вдалося розшифрувати послання, використовуючи спеціальне програмне забезпечення, яке використовують розвідслужби, щоб зламувати найскладніші коди.

Команда в Науковому центрі Ludum використовувала програму, яку вони знайшли у «даркнеті». «Ми чули про програмне забезпечення, яке, на нашу думку, використовується спецслужбами для корекції», — заявила директор Центру Данієле Абай. Щоб розпізнати шифр було використано латинь, давньогрецьку і рунічний алфавіт та арабську мову.

Група переклала 15 рядків листа і виявила, що вона обговорює відносини між людьми, богом і сатаною.

Вони кажуть, що лист бурхливий і не цілком послідовний і зрозумілий. Він описує Бога, Ісуса і Святого Духа як «мертві субстанції», і каже: «Бог вважає, що він може врятувати смертних».

В листі також йдеться, що Бог був винайдений людиною, додавши, що «ця система не працює ні для кого».

Інше речення називається: «Можливо, тепер Стікс є певним «, посилаючись на річку Стікс, яка відокремлює Землю та Підземний світ у грецькій та римській міфологіях.

Вчені впевнені, що жодного «діалогу з дияволом» у черниці, звісно ж, не було. Натомість вони підозрюють, що жінка страждала на шизофренію, а такий дивний код під час нападу їй вдалося написати завдяки тому, що вона гарно володіла багатьма мовами.

Схожі новини