Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Дніпрі поліція затримала відомого блогера учасника АТО й доставила його до суду

  • 11.09.2018, 18:43
  • 779

Поліція затримала блогера та учасника АТО Валерія Ананьєва, тому що він не являвся до правоохоронців після бійки у 2016 році.

Про це заявили 11 вересня в прес-службі поліції Дніпропетровської області.

«Подія, яка має відношення до затримання, відбулась у січні 2016 року. Під час тренування у спортзалі в смт Гвардійське між двома чоловіками відбувся конфлікт», — пояснили у відомстві.

Так, після словесної перепалки Ананьєв завдав декілька ударів кулаком в обличчя опоненту.

Потерпілого доставили до лікарні, де йому встановили діагноз «крововилив навколо очей, забій головного мозку І ступеню, перелом кісток носа зі зміщенням».

Цю подію кваліфікували за ч. 1 ст. 122 ККУ (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

23 березня Ананьєв не з’явився до органів досудового слідства, його близьким родичам вручили письмове повідомлення про підозру та повідомили про необхідність явки до Новомосковського відділу поліції.

Правоохоронці зазначають, що через відсутність можливості проведення слідчих дій з підозрюваним, його оголосили в розшук 4 квітня 2018 року.

«Весь цей час співробітники поліції неодноразово розмовляли з підозрюваним по телефону та пояснювали законні вимоги щодо його явки до відділення поліції. 7 червня 2018 року слідчий суддя Новомосковського міжрайонного суду виніс ухвалу на примусове затримання чоловіка для обрання йому міри запобіжного заходу», — йдеться у повідомленні поліції.

Як повідомляє Радіо Свобода Новомосковський міськрайсуд Дніпропетровщини відпустив учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва під поручительство народного депутата України Андрія Денисенка.

Повідомляється також, що сторони конфлікту дійшли згоди щодо примирення.

Сам Ананьєв у Facebook заявив, що взагалі не знав про справу та кримінальне провадження проти нього. Він також зазначив, що немає жодних претензій до працівників поліції, оскільки вони виконували постанову суду.

Також ветеран подякував усім, хто прийшов до суду його підтримати, і повідомив, що презентація його книги «Сліди на дорозі» відбудеться 12 вересня в Дніпрі.

Схожі новини