Передплата 2024 «Добрий господар»

Все обійшлося мені в підйомну суму, — Луценко розповів про відпочинок на Сейшелах

  • 11.09.2018, 18:25
  • 796

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що не шкодує про сімейну поїздку на Сейшельські острови, хоча він прогнозував негативну реакцію суспільства.

Про це він сказав в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

«Відповідь буде дуже банальною: я люблю свою дружину. У нас було 30-річчя весілля, а у дітей — відкладена весільна подорож. Ми домовилися їх провести разом. Саша з Настею підбирали, куди поїхати. У результаті вони оплатили переліт, все інше обійшлося мені в підйомну суму. Тобто я ні на що не скаржуся. Так, це дорого. Але це було раз за 30 років, і я вважаю, що моя любов і її самовідданість у важкі для нас часи це заслужили.

І ще одна причина. У мене велика зарплата, приблизно 150 тисяч гривень. Це багато. І в декларації у мене показані великі, за українськими мірками, гроші, які є у нашій сім'ї. Ця сума склалася в силу колишнього бізнесу дружини, а тепер — бізнесу старшого сина", — сказав він.

За словами Луценка, він запитував себе: чи може під час війни хоч якось користуватися цими грошима?

«Відповідаю: якщо Генпрокурор навіть країни, яка воює, не відпочине, як я, 10 днів за сезон — він буде менш дієздатним. І я провів 3 дні в Україні і 7 днів — за її межами. Чи мав я на це право? Це необхідність — як і у кожної людини, яка має відпочити з тим, щоб працювати ефективно.

Але я собі ставив інше запитання: які гроші я маю моральне право при цьому витрачати? І знайшов для себе таку відповідь: я ділю все на частки в 30%. Тобто 30% нашого загального сімейного доходу йде на життя (продукти, комунальні витрати, обслуговування автомобілів); 30% - на благодійну допомогу (в першу чергу АТО). І 30% - на відпочинок. В тому числі, за кордон.

Прошу поставитися до цього з розумінням, але відпочити на будь-якому українському курорті я не зможу. Оскільки це перетвориться на мітинг і прийом громадян. Тому єдиною формою відпочинку, при якій я можу випасти подій, що вирують в Україні, стає виїзд в одну з європейських країн", — заявив Генпрокурор.

Нагадаємо, на початку цього року родина генерального прокурора України Юрія Луценка провела зимову відпустку на Сейшельських островах, орендувавши дві вілли з виглядом на океан комплексу Four Seasons Resort, одного з найдорожчих готелів Сейшелів (пляж Бе-Лазар Мае). Увесь відпочинок родині генпрокурора обійшовся орієнтовно у щонайменше 52 тисячі євро, повідомляють журналісти програми «Схеми». Сам Луценко в коментарі Радіо Свобода в Брюсселі назвав відпочинок «не надмірним» і таким, «що собі дозволяє середній клас».

Схожі новини