Передплата 2024 «Добрий господар»

«На межі»: у Сенцова значно погіршився стан здоров’я, — Денісова

  • 11.09.2018, 15:58
  • 499

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що стан українського політв’язня Олега Сенцова значно погіршився.

Вона також зазначила, що не вірить запевненням з російської сторони щодо стану здоров'я незаконно ув'язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова. Український омбудсмен наполягає на висновках незалежної медичної комісії.

Про це вона написала у Facebook.

" У Олега Сенцова погіршився стан здоров’я. До довгого списку тяжких діагнозів додалася гіпоксія. Мозку та серцю Олега не вистачає кисню. Від цього у його голові — туман, все тіло німіє. Я не вірю жодному слову РФ. Вони лише роблять гучні заяви, що стан здоров’я українського політв’язня на 121 дні голодування не погіршився. Але у мене немає жодного офіційного підтверджуючого документа. Олег Сенцов на межі. Інакше він не написав би заповіт на свою творчість. Але незламний, вперто бореться за долі усіх політв’язнів. Я хочу бачити медичну довідку щодо стану здоров’я Олега Сенцова від незалежної медичної комісії. Я маю переконатися в тому, що він отримає необхідну йому допомогу", — заявила Денісова.

Саме тому, за її словами, вона вкотре звернулася до омбудсмена Р Ф Тетяни Москалькової та до голови ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства та прав людини Михайла Федотова щодо ситуації навколо українця.

Незаконно засуджений в РФ до 20 років за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня цього року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ.

Сестра режисера Наталя Каплан повідомила, що Олег Сенцов, який тримає голодування 120 днів, написав заповіт на свою творчість в разі смерті.

Схожі новини