Передплата 2024 «Добрий господар»

Отруєння Скрипалів: стало відомо про прорив у слідстві

  • 10.09.2018, 18:08
  • 829

До отруєння Юлії та Сергія Скрипалів можуть бути причетні ще чотири особи, які досі перебувають на території Великої Британії.

Про це в ефірі «Прямого» заявив журналіст «Радіо Свобода» Олесь Ковач.

«Сьогодні стався черговий прорив слідства у справі отруєння Сергія та Юлії Скрипалів. Йдеться про те, що ще четверо росіян було визнано як підозрюваних. Їхні імена оприлюднять трохи згодом. Йдеться про команду підтримки, так званих „чистильників“. Деякі члени цієї команди можуть перебувати на території Британії. Версію про шістьох осіб підтверджує російський перебіжчик, колишній шпигун 59-річний Борис Карпічко, який мешкає у Британії та має багатий досвід роботи. Він вважає, що організатори досі перебувають у Британії. Йде мова про агентів, які „сплять“. Ці люди можливо мають британські паспорти чи є британці. ГРУ довгі роки практикувало таку річ, що засилали агента на довший час та він отримував громадянство. Саме про таких агентів йде мова. Карпічко вважає, що решта підозрюваних не залишали Британії», — повідомив він.

Журналіст також повідомив, що британский уряд вже подав на розгляд новий пакет санкцій проти Росії.

«Але Британія лишається членом ЄС та сама не може запровадити їх. Їй потрібна згода всіх членів ЄС. Це не буде простою річчю, бо є проросійські уряди Італії, Угорщини, Австрії та Чехії. Процес запущено але рішення прийматиметься в Брюселі», — додав Ковач.

Схожі новини