Передплата 2024 «Добрий господар»

Звільнений з полону український військовий подарував Порошенку газету, яку таємно малював у в’язниці бойовиків

  • 09.09.2018, 11:37
  • 744

Звільнений з полону бойовиків на Донбасі український військовий Олексій Кириченко подарував президенту Петру Порошенку саморобну газету, яку таємно малював у колонії.

Про це повідомляє Громадське.

Колишній заручник зустрівся з президентом, коли той відвідав Вінницю.

«Мені випала нагода подякувати йому за підтримку в оздоровленні моїх рідних та ті зусилля, які влада прикладає для звільнення полонених. Подарував президенту України примірник газети, яку видавав у полоні, щоб підтримати наших хлопців», — написав Кириченко.

Саморобну газету він назвав «Тюремний укроп», а випуск — «пілотно-підпільний».

Український військовий Олексій Кириченко перебував у полоні бойовиків «ДНР» від серпня 2014 року після боїв на Савур-Могилі.

Народився в 1975 році в Харкові. До війни був приватним підприємцем. Доброволець. Солдат 42-го Кіровоградського батальйону територіальної оброни Збройних сил України. Служив розвідником при штабі АТО. Після боїв на Савур-Могилі вісім днів полями виходив з оточення, потрапив у полон в серпні 2014 року поблизу Старобєшевого. Про те, що чоловік у полоні, його дружина Лілія дізналась від російського фотографа Марії Турченкової. Спочатку він перебував у будівлі Донецької СБУ, потім його перевели в Макіївську колонію.