Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Підозрювані в отруєнні Скрипалів багаторазово відвідували Женеву, — ЗМІ

  • 08.09.2018, 12:57
  • 690

Підозрювані в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів росіяни здійснили щонайменше шість окремих поїздок до Женеви (Швейцарія) перед замахом в британському місті Солсбері.

Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на The Telegraph.

Двоє росіян з вересня 2016 року по березень 2018 року близько 30 разів літали в Європу, найчастіше — в Женеву. Також повідомляється, що в період з листопада 2017 року по лютий 2018 року підозрювані замовили дев'ять окремих рейсів в і з Женеви.

У цілому чоловіки провели в місті кілька тижнів.

Джерела в британському уряді заявляють, що встановлення осіб, з якими громадяни РФ зустрічалися в Швейцарії, стало «ключем до поточного розслідування».

Наголошується, що для польотів росіяни використовували підроблені паспорти, які більше не використовувалися після замаху на Скрипалів.

Як повідомлялося, Скотланд-Ярд звинуватив в отруєнні Скрипалів двох росіян. Поліція підозрює росіян Олександра Петрова та Руслана Боширова. Їх звинувачують у змові з метою вбивства Сергія Скрипаля, в замаху на вбивство екс-розвідника, Юлії Скрипаль і Ніка Бейлі, в користуванні і володінні «Новачком» всупереч закону про заборону хімічної зброї, заподіяння тілесних ушкоджень.

Нагадаємо, що екс-офіцер ГРУ Р Ф Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а наслідок підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу «Новачок», який виробляють в Росії.

Схожі новини