Передплата 2024 «Добра кухня»

На хабарі спіймали голову громадської ради при столичній ДФС

  • 07.09.2018, 18:58
  • 477

Працівники Нацполіції, поліції Київщини та прокуратури Київської області задокументували факт підбурювання до надання неправомірної вигоди службовим особам ГУ ДФС у Київській області

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

За не створення штучних перешкод у фінансово-господарській діяльності підприємства, що виражалися у не реєстрації податкових накладних, та не накладення штрафних санкцій за начебто прострочення термінів підприємець повинен був надати $ 75 тисяч неправомірної вигоди.

Правоохоронці встановили причетність голови Громадської ради при Головному управлінні ДФС України в Києві Ірини Нараєвської до вчинення даного злочину та задокументовано кілька фактів одержання нею коштів від керівника комерційної структури.

Так, на рахунок її фірми, нібито за надання консультативних та юридичних послуг, було перераховано у якості завдатку 300 тисяч гривень. У подальшому правопорушниця одержала наступну частину від обумовленої суми у розмірі $ 15 тисяч доларів.

Голову Громадської ради було затримано під час одержання чергового «траншу». Поліцейські вилучили $ 45 тисяч доларів.

Вказані суми, одержані у якості неправомірної вигоди, затримана повинна була передати посадовим особам структурного підрозділу фіскальної служби однієї з областей.

У межах кримінального провадження за місцем роботи та проживання фігуранта проводяться невідкладні слідчі дії, у т.ч. обшуки. Крім того, відпрацьовується причетність до вказаного злочину посадових осіб одного з обласних управлінь ДФС. Вирішується питання про затримання особи у порядку ст. 208 КПК України та повідомлення їй про підозру.

Схожі новини