Передплата 2024 ВЗ

Збірна України здобула перемогу у Чехії в дебютному матчі Ліги націй

  • 07.09.2018, 08:57
  • 679

У першому турі групового етапу Ліги націй збірна України перемогла на виїзді Чехію з рахунком 2:1.

Господарям поля вдалося забити вже на 4-й хвилині гри, повідомляє nv.ua.

Це Патрік Шик зважився на сольний прохід, після чого в штрафному майданчику обіграв Сергія Кривцова і відправив м'яч у ближній кут над плечем Андрія П'ятова.

Майже відразу гості повинні були зрівнювати рахунок у наступній атаці, але Роман Яремчук не потрапив головою в дальній кут після рикошету від захисника суперника. Потім нападник Гента втратив ще один шанс для взяття воріт, не влучивши в ціль.

Жовто-сині не зніяковіли через невдалі спроби відновити рівновагу та продовжили тиск на чужі володіння. Їх зусилля увінчалися успіхом у доданий до першого тайму час: Марлос накрутив на кордоні штрафний відразу чотирьох чехів і покотив поперек на Євгена Коноплянку, який другим дотиком з-під захисника правою ногою відправив м'яч у нижній ближній кут.

Через чотири хвилини після відновлення гри збірна України могла вийти вперед, проте той же Коноплянка, який, здавалося, бив напевно після прострілу Миколи Матвієнка з флангу, проте трохи не влучив у ціль.

У наступні хвилини гості не зменшили обертів і до останньої хвилини намагалися вирвати перемогу, але якщо Андрію Ярмоленку та Євгену Селезньову не вдалося забити м'яч, то це зумів зробити Олександр Зінченко завдяки неузгодженості воротаря чехів Томаса Вацліка та його партнера по обороні — 2:1.

Чехія — Україна 1:2
Голи: Шик, 4 — Коноплянка, 45+1, Зінченко, 90+3

Чехія: Вацлік — Кадержабек, Калас, Г. Селассіє, Брабец, Боржил — Соучек, Сікора (Горжава, 90+2), Гушбауер — Шик (Тецл, 84), Кременчік (Змргал, 46).

Україна: П'ятов — Караваєв, Кривцов, Ракицький, Матвієнко — Степаненко, Малиновський — Ярмоленко (Зінченко, 66), Марлос, Коноплянка (Циганков, 77) — Яремчук (Селезньов, 85).

Попереджені: Гушбауер, Соучек

Схожі новини