Передплата 2024 «Добрий господар»

Легенда навчань «Репід Трайдент-2018» — наступ однієї з сусідніх держав (ФОТО)

На Львівщині стартували багатонаціональні навчання: два тижні на Яворівському полігоні військові будуть відпрацьовувати бойові, логістичні та гуманітарні завдання.

«Репід Трайдент» тривають під керівництвом американських військових 278-го Бронекавалерійського полку. Обмінюватимуться бойовим досвідом солдати 14 країн: окрім США та України, це вояки з Азербайжану, Болгарії, Великої Британії, Грузії, Данії, Канади, Литви, Молдови, Німеччини, Румунії, Польщі та Туреччини. Більшість з них є членами НАТО. До навчань залучать понад 350 одиниць техніки та майже 2 500 військових.

Навчатимуться з іноземцями українські солдати однієї з механізованих бригад, які нещодавно повернулись зі сходу.

Тренування матимуть два етапи.

«Перша фаза — це командно-штабне навчання, під час якого військовослужбовці будуть відпрацьовувати бойові дії, застосовуючи систему імітації. Другий тиждень навчань присвячений відпрацюванню спільних дій оборонного бою, наступального бою і стабілізаційних дій», — розповів заступник командувача військ оперативного командування «Схід», генерал-майор Едуард Москальов.

На урочистому відкритті навчань побувала посол США в Україні Марі Йованович. Вона наголосила на важливості спільних тренувань.

«Сполучені Штати беруть участь у цих навчань, оскільки підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Ці навчання є викликом для нас і наших сил. Завдяки цим тренуванням ми станемо вправнішими, досконалішими в нашій оборонній здатності і в наших уміннях», — резюмувала пані посол.

Схожі новини