Передплата 2024 ВЗ

На одному з ринків Києва почали приймати криптовалюту

  • 02.09.2018, 14:56
  • 723

У Києві на Бесарабському в одній з торгових яток з’явилася табличка з QR-кодом, який дозволяє оплачувати товар за допомогою крипто валютної платіжної системи Paytomat.

Про це повідомив директор з розвитку бізнесу цієї платіжної системи Андрій Великий, пише znaj.ua.

Придбати продукти можна за допомогою біткоінів, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Litecoin, Ethereum, Nano, Dash, Waves, EOS і NEM. На даний момент платежі здійснюються в тестовому режимі, тому поки за криптовалюту продають тільки фрукти і овочі.

До слова, в понеділок, 6 серпня, стало відомо, що у Верховній Раді України готується проект закону про повну легалізацію криптовалюти, який передбачає їх оподаткування. Уточнимо, що документ може бути поданий на розгляд до парламенту вже у вересні 2018 року.

Як повідомляє народний депутат Олексій Мушак, такий податок буде застосовуватися при виведенні коштів, а також при купівлі товарів і послуг. Крім того, цей податок повинен скласти 5% від різниці між цінами продажу і покупки токена. У той же час фізичні особи додатково будуть обкладатися військовим збором в розмірі 1,5%.

При цьому операції між криптовалютами не оподатковуватимуть.

Відзначається, що введення такого оподаткування заплановано як тимчасовий захід до 2025 року. Разом з Мушаком над законопроектом зараз працює група з 20 представників різних українських комерційних компаній.

На даний момент відомо, що регулятором криптовалютного ринка повинна буде виступити Національна комісія з цінних паперів. Обсяги ринку поки до кінця не відомі. Також народний депутат стверджує, що крипто спільнота України позитивно відреагувала на ініціативу, яка легалізує роботу з криптовалюти.

Схожі новини