Передплата 2024 «Добрий господар»

Початок «Шкільного перемир’я» на Донбасі: окупанти обстріляли дитячий садочок, є постраждала

  • 29.08.2018, 13:58
  • 526

В результаті обстрілу російськими окупаційними військами Верхньоторецького постраждала мирна жителька.

Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил з посиланням на дані української сторони СЦКК.

Зазначається, що вчора представники СЦКК отримали повідомлення про поранення жительки Верхньоторецького, якого вона зазнала в результаті ворожого обстрілу.

Таким чином 5.45 мм куля потрапила на територію дошкільного навчального закладу «Топольок», де і поранила потерпілу 1990 року народження.

Почувши перші постріли, вихователі дитсадка негайно завели малечу з двору у приміщення, завдяки чому більше ніхто не постраждав.

Також 28 серпня російські найманці обстріляли населений пункт Залізне. В результаті цього мінами калібру 82 мм було пошкоджено господарські споруди на вулицях Рєпіна та Чапаєва.

«Таким чином, збройні формування Російської Федерації не лише регулярно порушують режим припинення вогню, але й усе частіше спрямовують зброю проти мирного населення, не зважаючи навіть на те, що жертвами їхніх злочинів можуть стати безневинні діти», — наголосили у відомстві.

Як повідомили у прес-службі Міноборони України, незважаючи на досягнуті домовленості щодо режиму припинення вогню в рамках «шкільного перемир’я», яке оголошене з 00.00 29 серпня, бойовики збройних формувань Російської Федерації не «протримались» і 10 хвилин.

Вже о 00.00 окупанти відкрили вогонь із великокаліберного кулемета по позиціях Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гнутове.

О 09.15 збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь по українських позиціях в районі Новотошківського із застосуванням 82 мм мінометів, станкових протитанкових та автоматичних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Українська сторона СЦКК продовжує фіксувати порушення збройними формуваннями Російської Федерації режиму припинення вогню та інформуватиме про всі виявлені факти таких порушень.

Схожі новини