Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко висловив співчуття родині та всьому американському народові з приводу смерті Джона Маккейна

  • 26.08.2018, 08:58
  • 500

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття родині та друзям американського сенатора-республіканця Джона Маккейна, який помер у суботу, 25 серпня.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ми ніколи не забудемо його неоціненний внесок в розвиток демократії і свободи в Україні та підтримку нашої держави», — сказано у повідомленні.

Також Порошенко опублікував світлини Маккейна на Євромайдані та з українськими військовими.

Посольство України в США також висловило співчуття родині та друзям американського сенатора-республіканця Джона Маккейна, на Facebook-сторінці посольства.

Українські дипломати назвали Маккейна одним із найбільших друзів України і американським героєм.

«Його величезний внесок у свободу і демократію України ніколи не буде забутий. Сенатор Маккейн приєднався до українського народу на Майдані в Києві взимку 2013 року, подорожуючи на Донбас напередодні нового року 2015-го, щоб підняти дух українських солдат», — нагадали у посольстві.

«Ми сумуємо разом з вами і американським народом», — зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, сенатор Джон Маккейн, у якого в 2017 році був діагностований рак мозку, помер на 82 році життя. Маккейн відноситься до числа сенаторів, виступаючих із найбільш жорсткою критикою Путіна та Росії. Законодавець не раз закликав ввести нові антиросійські санкції. Сенатор різко критикував зовнішню і внутрішню політику обраного в 2016 році американського лідера Дональда Трампа.

Схожі новини