Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Італія погрожує зупинити внески в ЄС, якщо їй не допоможуть із мігрантами

  • 25.08.2018, 19:15
  • 523

Італія заявила, що зупинить сплату внесків до Європейського союзу в разі, якщо в Брюсселі не допоможуть вирішити ситуацію навколо корабля італійської берегової охорони Diciotti, на борту якого перебувають врятовані мігранти.

Про це заявив віце-прем'єр Італії Луїджі ді Майо, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми готові зупинити виплати, якщо блок не візьме відповідальність за проблему, з якою ми більше не можемо справлятися самі», — сказав ді Майо.

Минулого тижня моряки судна підняли на борт півтори сотні мігрантів, після чого спробували доставити їх до берегів Мальти. Отримавши відмову, рятувальники вирушили до острова Лампедуза, потім зупинилися на Сицилії. В уряді Італії не дозволили висадити мігрантів на берег і почали вимагати розмістити їх в інших європейських країнах.

Понад 650 тисяч мігрантів, переважно з Африки і Близького Сходу від 2014 року перетнули Середземне море і прибули до Італії. Новий уряд у Римі заявляє, що його обрали, щоб зупинити наплив мігрантів. Італійська влада наголошує, що більше не дозволить рятувальним човнам висаджувати своїх пасажирів, якщо інші держави-члени ЄС не домовляться прийняти мігрантів.

Представник Європейської комісії заявив, що вирішення справи Diciotti є «пріоритетним», але «неконструктивні коментарі, не кажучи вже про погрози … не приведуть до рішення».

Рим припинив співпрацю з неурядовими організаціями, які займаються порятунком мігрантів біля берегів Африки, і закрив свої порти для їхніх суден. 11 червня уряд Італії відмовився прийняти корабель Aquarius зі 629 мігрантами на борту. Зрештою судно врятованих прохачів притулку прийняли Іспанія і Франція.

Схожі новини