Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Геращенко розповіла, скільки українок служать у лавах ЗСУ

  • 25.08.2018, 16:57
  • 1 130

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що у Збройних силах України за контрактом служать 25 тисяч жінок, з них більше 3000 офіцерів.

Про це вона написала у Facebook, коментуючи військовий парад до Дня Незалежності, в якому вперше взяли участь жінки-воїни.

«Ще раз про парад. Він був бездоганним і ідеальним. Й термінатори, що крокували Хрещатиком, подарували надію і впевненість в Армії, й модернізована техніка, й вперше за багато років- наша авіація. Й важливі моменти створення нашої новітньої історії, традиції, яку пише нинішнє мужнє покоління: коли бойові частини отримують бойові прапори, що носять імена Українських Героїв — сучасності і минувшини.

Єдине, чого не вистачало- це особливого акценту, що й ВПЕРШЕ Хрещатиком крокував і зведений загін жінок- воїнів. Цифр в інформаційному тексті, що вже 25 тисяч українок служать за контрактом в ЗСУ, з них більше 3000 офіцерів. Країна має знати, скільки в нас жінок-підполковників і полковників, бо вони служать нарівні з чоловіками. Хрещатик, який аплодував нашим амазонкам так голосно, стираючи долоні, й глядачі, які втирали сльози, коли йшли ці юні мужні красуні, точно хотіли більше знати про жінок в зведеному загоні. Мені здається, й зараз не пізно дати цю інформацію", — повідомила Геращенко.

Крім цього, Геращенко подякувала президенту Петру Порошенку, Верховному Головнокомандувачу за ту колосальну роботу, яку зроблено за цей час для модернізації і посилення української армії.

«Й звичайно, вклоняємося в першу чергу кожному воїну, який склав присягу і служить Україні. Ви — наша гордість», — наголосила вона.

Схожі новини