Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Найближчим часом Кремль прийме рішення про звільнення Сенцова, — журналіст

  • 25.08.2018, 15:34
  • 531

Кремль близький до вирішення питання про долю українського політв’язня Олега Сенцова, який понад сто днів тому оголосив безстрокове голодування.

Про це на своєму Telegram-каналі повідомив російський журналіст і політичний оглядач Костянтин Еггерт, передає Укрінформ.

«Проблема Олега Сенцова буде розв'язана Кремлем найближчим часом, повідомило мене надійне західне дипломатичне джерело», — написав оглядач.

У коментарі радіо «Коммерсант» він пояснив, що за останні 24 години два незалежні один від одного джерела у західних дипломатичних колах підтвердили, що такі розмови ведуться. «Я можу тільки припустити, що це наслідки зустрічі Володимира Путіна і Ангели Меркель минулого тижня у Німеччині», — додав Еггерт.

Водночас він уточнив, що «очевидно, що йдеться швидше про позитивне рішення, тобто про якусь форму звільнення Сенцова».

Журналіст переконаний, що рішення буде політичним. «Якщо Кремль захоче, щоб Сенцов був вільний, він буде вільний. Інформація, що його ось-ось звільнять, з'являється не вперше. І вона попередні рази виявлялася невірною та не відповідала дійсності. Проте цього разу, мені здається, саме через те, що різні джерела про це повідомляють, можливо, дійсно, якась практична робота вже проводиться», — додав Еггерт.

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова є катастрофічним.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів. Зустріч канцлера ФРН Ангели Меркель з президентом Р Ф Володимиром Путіним відбулася 18 серпня.

Схожі новини