Передплата 2024 «Добрий господар»

Військові сапери показали сучасну техніку для розмінування

  • 25.08.2018, 16:16
  • 1 002

На фестивалі «Остання столиця» в Кам’янці-Подільському військові сапери провели виставку професійного спорядження та сучасних засобів розмінування.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, військовослужбовці Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України провели виставку сучасних засобів розмінування, індивідуального захисту сапера, пошуку, знищення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, саморобних вибухових пристроїв.

Показ військового спорядження проводився поряд з виставкою техніки Перших визвольних змагань України в роки Першої світової війни. Таким чином всі охочі змогли на власні очі побачити як змінилася техніка та спорядження за останні 100 років.

Досвідчені військовослужбовці Центру розмінування, а це бойові офіцери та сержанти служби за контрактом, розповідали про світові тенденції розвитку спорядження сапера, особливості його використання під час бойових дій, навчали гостей та мешканців міста основним правилам поводження з вибухонебезпечними предметами у разі їх виявлення.

Аудиторія відвідувачів була достатньо широкою, особливо організований захід припав до душі наймолодшим гостям виставки. Дітлахи залюбки фотографувалися на фоні сучасних захисних костюмів, пробували їх приміряти на себе, а за можливість покерувати роботом-сапером створилася велика черга.

Кожен із відвідувачів виставки отримав від військовослужбовців кишенькову книжечку-пам'ятку з правилами поводження у разі виявлення підозрілих або схожих на вибухонебезпечні предмети.

Схожі новини