Передплата 2024 ВЗ

Чотирьом «торнадівцям» і двом працівникам СІЗО повідомили про підозру

  • 23.08.2018, 12:53
  • 539

Військова прокуратура повідомила про підозру чотирьом колишнім бійцям роти «Торнадо» та двом співробітникам Лук’янівського СІЗО у справі бунту «торнадівців».

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«За результатами здійснення досудового розслідування 20.08.2018 прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України повідомлено про підозру екс-командиру роти „Торнадо“, який є організатором вчинення злочинів, та 3 екс-бійцям вказаної роти — членам організованої групи у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч 2 ст. 342, ч. 4 ст. 345, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України», — йдеться в повідомленні.

Крім цього, повідомлено про підозру двом співробітникам державної установи «Київський слідчий ізолятор» — пособникам організованої групи у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 342, ч. 4 ст. 345 К К України.

«В ході слідства встановлено, що організована група з числа ув’язнених колишніх співробітників роти „Торнадо“, за пособництва працівників ДУ „Київський слідчий ізолятор“, вчинили тяжкі та особливо тяжкий злочини, що виразилося у вчиненні масових заворушень, що супроводжувались підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, які використовувалися як зброя; у вчиненні опору працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов’язків; у вчиненні погроз вбивством, насильством щодо працівників правоохоронних органів у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків, а також у зберіганні вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу», — заявили в прокуратурі.

Дії окремих членів організованої групи та її організатора додатково кваліфіковано як дії, спрямовані на вчинення замаху на вбивство працівників правоохоронних органів у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків.

У ГПУ зазначили, що підозрювані з числа колишніх командира та бійців роти «Торнадо» утримуються під вартою на підставі винесеного судом обвинувального вироку в іншому кримінальному провадженні.

Стосовно підозрюваних працівників ДУ «Київський слідчий ізолятор» за клопотанням прокурора слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Схожі новини