Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кабінет міністрів скасував субсидії для споживачів газу без лічильників

  • 22.08.2018, 14:35
  • 624

Уряд у такий спосіб намагається стимулювати встановлення лічильників.

Кабінет міністрів скасував субсидії споживачам без лічильників газу. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні уряду 22 серпня, передає «РБК-Україна».

Відзначають, що воно набуде чинності з 1 жовтня 2018 року.

Для стимулювання населення встановлювати лічильники Кабмін з 1 жовтня скасовує пільги та субсидії на оплату послуг з постачання та розподілу природного газу в раніше встановлених обсягах соціальних нормативів. Це поширюється на споживачів, які не встановили лічильників за рахунок державного/місцевого бюджетів або власних коштів операторів газорозподільних систем.

В Україні субсидії надають населенню в межах соціальних нормативів користування комунальними послугами, в тому числі природним газом. Нормативи споживання встановлені постановою Кабміну від 6 серпня 2014 року № 409, але при цьому нині фактично відсутні стимули встановлювати лічильники природного газу.

Раніше в Мінсоцполітики повідомили, що в Україні близько половини одержувачів субсидій поки що не виявили бажання перепризначити їх на наступний рік, чекаючи опалювального сезону. Міністр Андрій Рева порекомендував громадянам «не чекати осінніх черг і подавати документи на субсидію вже зараз». За його словами, управління соцзахисту розгляне документи, а розмір субсидії на опалювальний сезон розрахує автоматично, без повторного звернення, в жовтні 2018 року.

Схожі новини